iOS 17.2 je upravo stigao: Evo što je novo u velikom ažuriranju za iPhone

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je izdao iOS 17.2 donoseći korisnicima dugo očekivanu aplikaciju Dnevnik i poboljšanja u Apple Musicu.

Nakon što je iOS 17.1 predstavljen 25. listopada, Apple je objavio drugo značajno ažuriranje iOS 17.2, koje je prošlo kroz beta testiranje i sada je dostupno za instalaciju na iPhone uređajima diljem svijeta.

Aplikacija Dnevnik 

Najznačajnija dopuna ovom izdanju je uvođenje aplikacije Dnevnik, koja nije bila prisutna u izvornom iOS 17. Dnevnik se koncipira kao platforma putem koje korisnici mogu dijeliti svoje svakodnevne doživljaje, obogaćujući ih fotografijama, audiozapisima i lokacijskim informacijama koje mogu pregledavati u budućnosti.

Prostorno videosnimanje

S iOS 17.2, korisnici modela iPhone 15 Pro i ‌iPhone 15 Pro‌ Max dobit će mogućnost Spatial video recording, koja omogućuje snimanje prostornog videa. Ova značajka omogućuje korisnicima snimanje snimki pomoću iPhonea, koje se zatim mogu gledati na Apple Vision Pro, nakon što bude objavljen početkom 2024.

Unutar Apple Musica nekoliko je promjena. Pjesme koje ste označili kao omiljene sada se grupiraju zajedno u novi popis pod nazivom “Favoriti”. Jedna od velikih značajki su kolaborativni popisi za reprodukciju, u koje više ljudi može dodati svoje pjesme. Kako biste napravili popis za reprodukciju za suradnju, morat ćete pozvati druge putem veze ili QR koda.

Reakcije u aplikaciji Poruke

Ako dulje pritisnete bilo koji chat oblačić u aplikaciji Poruke, možete dodati odgovor u obliku naljepnice, što predstavlja alternativu tradicionalnoj povratnoj reakciji. Dodirivanjem opcije “Dodaj naljepnicu” možete odabrati željenu naljepnicu ili emotikon kako biste ih brzo primijenili u iMessage.

Na iPhoneu 15 Pro i Pro Max akcijski gumb sada ima dodatnu funkcionalnost omogućujući pokretanje aplikacije Prevoditelj izravno putem tog gumba.

Za ručno ažuriranje uređaja na iOS 17.2 korisnici moraju otvoriti aplikaciju Postavke, zatim odabrati Općenito, a zatim Ažuriranje softvera. Ako je ažuriranje dostupno za uređaj, dodirnite ga i slijedite upute na zaslonu da biste ga instalirali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *