Adidas je lansirao tenisice Stan Smith Platform. Ovako izgledaju

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SPORTSKA marka adidas vjerojatno je najpoznatija po svojim tenisicama, a neki od njenih modela, kao što su Samba, Gazella i Campus 00s, dominirali su prošle godine. Sada je marka pak predstavila novi model, odnosno stari sa zaokretom – Stan Smith koji ima potplat s platformom. 

Gornji kožni dio tenisice izgleda baš poput originalnog modela Stan Smith, ali tu je sada podebljani gumeni potplat. Jedina promjena osim potplata je i dio na peti u boji (zelenoj ili crnoj) koji je sada izrađen od najlona umjesto kože. 

Trenutačno su dostupne samo na pojedinim tržištima

Kako piše Highsnobiety, tenisice su trenutačno dostupne samo na pojedinim tržištima, i to putem adidas web trgovina, ali će se Stan Smith PF vjerojatno uskoro pojaviti i na međunarodnoj razini. Previše je tržišno prihvatljiv da bi se ograničio na određene zemlje, što dokazuje rasprostranjena potražnja za daleko skupljim dizajnerskim verzijama.

Na adidasovoj web stranici Stan Smith PF prodaju se po cijeni od oko 150 dolara (oko 135 eura), a neke od cijena tenisica s debelim đonom koje prodaju luksuzne marke mogu doseći i četveroznamenkaste cifre. Adidas je s ovom tenisicom napravio dobar potez u preuzimanju dijela tog tržišta, i to s relativno prihvatljivom cijenom. 

Statement komad

Dio razloga zašto tenisice s platformom luksuznih marki koštaju mnogo više je u tome što su izrađene od deblje gume i kože, što ih čini luksuznijima od adidasovog relativno laganog dizajna. Ali također plaćate velike svote za ime. Bez obzira na to tko ih proizvodi, činjenica da je ovaj stil obuće tako popularan ne bi trebala nikoga iznenaditi.

Bijele tenisice vjerojatno su, generalno govoreći, najpopularniji stil obuće, a potplat s platformom čini ih posebno privlačnima mnogima: nude povećanje visine, stabilnosti, ali su i statement komad. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *